Minden, amit a furgonmentésről tudni érdemes

Furgonmentés

Furgonmentés

A félretankolás veszélyei autómentős szemmel

2023. március 30. - Taki autómentő

 A félretankolás veszélyei autómentős szemmel.

Az autó félretankolása egy meglehetősen kellemetlen helyzet, amivel szinte minden autós találkozott már életében legalább egyszer. A félretankolás olyan hiba, amely során az autó üzemanyagtartályába nem a megfelelő üzemanyag kerül. Ez lehet benzines autóba dízel, vagy dízel autóba benzines üzemanyag. A félretankolás komoly problémákat okozhat, és számos következménnyel járhat.

2022-12-09_1.jpg

Mi történik félretankolás esetén a motorban?

 Ha például dízelüzemű autóba benzint tankolunk, az autó valószínűleg nem indul el. Ha azonban benzines autóba dízelt töltünk, az autó működése nagyban sérülhet. A dízelben lévő nagyobb nyomású rendszer nem működik megfelelően a benzinnel, és ez károsíthatja az autó motorját. A benzines autóban lévő alacsonyabb nyomású rendszer pedig túlterhelhető a dízellel, ami hasonlóan káros lehet.

Főbb problémák

Üzemképtelenné válhat a gépjármű!

Az első és legfontosabb következmény az, hogy az autó üzemképtelenné válhat. Az eltérő üzemanyagok ugyanis károsíthatják az autó motorját, ami azonnal leállhat, vagy akár hosszú távon is sérülhet. Ez pedig akár komoly anyagi következményekkel is járhat.

Veszélybe kerülhet a biztonságunk!

Az autó félretankolása a biztonságot is veszélyezteti. Az eltérő üzemanyagok ugyanis instabilabbak, mint azok, amelyekre az autó készült. Ez azt jelenti, hogy az autóban kialakulhatnak olyan robbanásveszélyes gázok, amelyek bármikor felrobbanhatnak. Ez pedig akár súlyos balesetekhez is vezethet.

Az üzemanyag rendszer tönkremegy, ha nem tisztítják meg!

A félretankolás következményei közé tartozik még az is, hogy az autó üzemanyagrendszerének megtisztítása komoly feladatot jelenthet. Az eltérő üzemanyag ugyanis szennyeződéseket hozhat magával, amelyek károsíthatják az autó üzemanyagrendszerét. Ennek következtében az üzemanyag-szűrőt, az injektorokat és más fontos alkatrészeket is ki kell cserélni.

Mit tehetünk, ha félretankoltunk?

Az autó félretankolása azonban nem csak anyagi következményekkel jár, hanem kellemetlen élményekkel is. Az autós ugyanis nem csak az autó javításával és az üzemanyagrendszer megtisztításával kell foglalkoznia, hanem az autó elszállításával. Ez igazán kellemetlen, ha egy olyan városban tartózkodunk, amit nem ismerünk. Ilyenkor érdemes autómentős szakember segítségét igénybe venni, aki szakmailag tudja, hogy mit kell tenni a járművel!

A legfontosabb, hogy ha a benzinkúton tapasztaljuk a félretankolást, akkor ne indítsuk el a motort és így nagy valószínűséggel kisebb anyagi ráfordítással megússzuk a problémát.

Ha Ön félretankolt és nem boldogul, keresse autómentő vállalkozásunkat, segítünk megoldani a problémát!

Takács Gergő 

autómentő

Időszakos gumicsere fontossága

Az időszakos gumicsere fontos szerepet játszik autónk biztonságos és megbízható közlekedésében. A gumik az autók legfontosabb alkatrészei, mivel ők felelnek az autó tapadásáért az úton. Az időjárási viszonyok és az útviszonyok változása miatt azonban elkerülhetetlen, hogy a gumik idővel elkopnak és csere szükséges.

csapogumi_blog_001.jpg

Mikor érdemes az időszakos gumicserét elvégezni?

Az időszakos gumicsere évente legalább kétszer ajánlott, hogy biztosítsuk autónk biztonságát. Az első cserét általában tavasszal végzik, amikor a téli gumikat nyári gumikra cserélik. Ez azért fontos, mert a téli gumik a hideg időjárásra és a havas utakra vannak kialakítva, míg a nyári gumik a melegebb időjáráshoz és az aszfaltos utakra. A nyári gumik jobban tapadnak az aszfalton, mint a téli gumik, így biztonságosabbak a melegebb hónapokban. Az őszi időszakban azonban vissza kell cserélni a nyári gumikat téli gumikra. A hideg időjárás és az esős utak miatt a téli gumik jobb tapadást biztosítanak, és növelik az autó stabilitását és biztonságát.

Milyen hatással van az időszakos gumicsere az autó teljesítményére?

A megfelelő évszakban elvégzett gumicsere nem csak a biztonság miatt fontos, hanem azért is, mert a megfelelő gumik kiválasztása és cseréje javíthatja az autó teljesítményét is. A megfelelő gumik kiválasztása lehetővé teszi, hogy az autó hatékonyan mozogjon a különböző útviszonyokon, és javíthatja az autó üzemanyag-fogyasztását is. A kerékcsere tehát alapvető fontosságú az autó biztonságos és megbízható közlekedéséhez. Ha nem biztos benne, mikor kellene cserélni a gumikat, vagy milyen típusú gumikat válasszon, mindig kérdezze meg az autó gyártóját vagy egy gumis szakembert, így meggyőződhet róla, hogy autója mindig biztonságos és hatékonyan mozog az utakon.

Törvényi előírások!

Az időszakos gumicsere azonban nem csak az autó biztonságának és teljesítményének javítása miatt fontos, hanem azért is, mert törvényi előírásoknak kell megfelelnie. Például Magyarországon az autókban kötelező téli gumikat használni december 1. és március 15. között, ha az utakon havazás, hószállingózás, ónos eső, síkos, jeges út vagy fagyás várható. Ha nem felel meg ezeknek a követelményeknek, akkor bírságot kaphat.

Miért kell elvégezni időben a gumicserét?

A gumicsere megfelelő időben történő elvégzése nagyon fontos, mert az elhasznált vagy nem megfelelő gumik jelentősen csökkenthetik az autó biztonságát, és súlyos balesetekhez vezethetnek. Emellett az időszakos kerékcsere lehetővé teszi az autó üzemeltetői számára, hogy időben felismerjék a problémákat, mint például a sérült vagy elkopott gumikat, és megfelelően kezeljék azokat.

Összességében az időszakos gumicsere fontos része az autókarbantartásnak, amely biztosítja autónk biztonságát és teljesítményét. Ha nem biztos benne, mikor kellene cserélni a gumikat, vagy milyen típusú gumikat válasszon, mindig kérdezzen meg egy autógumis szakembert.  A megfelelő időben és a megfelelő gumik kiválasztása biztosítja, hogy autónk mindig biztonságos és megbízható maradjon az utakon. A kerékcsere nem csak a gépjárművekre igaz, hanem a terepjároktól kezdve a furgonokon át minden járműre.

autómentés 15. kerület

Az autómentés elég komoly feladatokkal jár Budapesten és Magyarországon egyaránt. Számtalan nehézséggel kell megküzdeni a belvárosban. A 15. kerület ezzel ellentétben egy picit könnyebb, mert a panelházak környezetében gyorsan és szakszerűen lehet az autómentést és szállítást elvégezni.

Mire figyeljünk, ha autómentőt hívunk a 15. kerületben?

Adjuk meg a jármű pontos típusát

Adjuk meg a sérülés jellegét

Adjuk meg, hogy hány embert kellene elszállítani a helyszínről

Adjuk meg a pontos helyet, ahol tartózkodunk

Adjuk meg a pontos lerakási helyszínt, ahova az autót el kell szállítani.

Ha önnek autómentésre, autószállításra lenne szüksége a 15. kerületben, hívjon minket bátran: https://takiautomento.hu/

A furgonmentés 12 alapszabálya

A furgonmentés 12 alapszabálya autómentős szemmel

Sokan úgy gondolják, hogy a furgonmentés ugyan olyan autómentős tevékenység, mint a klasszikus autómentés. Sajnos őket ki kell ábrándítanunk. A furgonmentésnek számos kritikus pontja van, amit, ha nem ismerünk, akkor számos kellemetlenséggel találhatjuk szembe magunkat megrendelőként és kivitelezőként egyaránt. Mostani írásunkban összesen 12 furgonmentéssel kapcsolatos alapszabályt mutatunk be megrendelőre és autómentőre lebontva.

furgonmentes.jpg

Mire figyeljünk, ha furgonmentést rendelünk meg egy autómentős vállalkozástól?

  1. Mikor felhívjuk az adott vállalkozást kérdezzük meg, hogy rendelkeznek-e a furgonmentéshez szükséges autómentős felszereléssel.
  2. Minden egyes esetben adjuk meg az elhelyezkedésünk koordinátáit, hogy az autómentő tudja, hogy hova kell kiérkeznie.
  3. A hívás pillanatában adjuk meg, hogy honnan hová szeretnénk a furgonunkat elszállíttatni.
  4. Mindig egyeztessük a fuvar végleges költségét és kérdezzük meg, hogy a számla rendezését készpénz mellett bankkártyával is tudjuk-e rendezni?
  5. Az autómentős kollega felhívásakor mindig adjuk meg a jármű típusát, körülbelüli súlyát, illetve, hogy a furgonon van-e áru vagy sem.
  6. Érdemes olyan autómentős céget választani a furgonmentéshez, amely rakománybiztosítással rendelkezik. Így garantált a nyugalmunk a szállítás ideje alatt.

 

Mire figyeljünk autómentős szakemberként furgonmentés során?

  1. Mikor a hívás beérkezik, kérdezzünk rá, hogy a mentésre váró furgon, hol helyezkedik el és hova kell majd elszállítani.
  2. Mindig kérdezzünk rá, hogy a mentésre váró furgon milyen márkájú és milyen típusú, mekkora az össztömege és van-e rajta áru vagy sem.
  3. Soha ne vállaljuk el azoknak a furgonoknak a szállítását, amelyhez nincs meg a szükséges autómentő technológiánk. Ha megfog minket a rendőr, akkor komoly büntetésre számíthatunk.
  4. Mikor papír nélküli furgont kell szállítani egyik helyről a másikra, mindig pontosítsuk a felrakás és lerakás pontos helyét.
  5. Anélkül soha ne induljunk útnak, hogy nem egyeztettük le a megrendelővel a munka elvégzéséért járó pontos összeget.
  6. Mikor a furgonmentést megrendelik, mindig érdemes megtudni, hogy hány plusz személy tartózkodott a járműben és ezek közül mennyit kell elszállítani.

 

furgon.jpg

Furgonmentés összegzés röviden


A furgonmentésnek vannak bizonyos szabályai. Abban az esetben, ha ezeket betartjuk megrendelői és autómentői vonalon, akkor mindenki elégedett lesz a teljesítés után. Ha Önnek autómentőre vagy furgonmentésre van szüksége, keresse a Taki autómentőt az év minden egyes napján éjjel-nappal.

 Taki autómentő

 

süti beállítások módosítása