Minden, amit a furgonmentésről tudni érdemes

Furgonmentés

Furgonmentés

A félretankolás veszélyei autómentős szemmel

2023. március 30. - Taki autómentő

 A félretankolás veszélyei autómentős szemmel.

Az autó félretankolása egy meglehetősen kellemetlen helyzet, amivel szinte minden autós találkozott már életében legalább egyszer. A félretankolás olyan hiba, amely során az autó üzemanyagtartályába nem a megfelelő üzemanyag kerül. Ez lehet benzines autóba dízel, vagy dízel autóba benzines üzemanyag. A félretankolás komoly problémákat okozhat, és számos következménnyel járhat.

2022-12-09_1.jpg

Mi történik félretankolás esetén a motorban?

 Ha például dízelüzemű autóba benzint tankolunk, az autó valószínűleg nem indul el. Ha azonban benzines autóba dízelt töltünk, az autó működése nagyban sérülhet. A dízelben lévő nagyobb nyomású rendszer nem működik megfelelően a benzinnel, és ez károsíthatja az autó motorját. A benzines autóban lévő alacsonyabb nyomású rendszer pedig túlterhelhető a dízellel, ami hasonlóan káros lehet.

Főbb problémák

Üzemképtelenné válhat a gépjármű!

Az első és legfontosabb következmény az, hogy az autó üzemképtelenné válhat. Az eltérő üzemanyagok ugyanis károsíthatják az autó motorját, ami azonnal leállhat, vagy akár hosszú távon is sérülhet. Ez pedig akár komoly anyagi következményekkel is járhat.

Veszélybe kerülhet a biztonságunk!

Az autó félretankolása a biztonságot is veszélyezteti. Az eltérő üzemanyagok ugyanis instabilabbak, mint azok, amelyekre az autó készült. Ez azt jelenti, hogy az autóban kialakulhatnak olyan robbanásveszélyes gázok, amelyek bármikor felrobbanhatnak. Ez pedig akár súlyos balesetekhez is vezethet.

Az üzemanyag rendszer tönkremegy, ha nem tisztítják meg!

A félretankolás következményei közé tartozik még az is, hogy az autó üzemanyagrendszerének megtisztítása komoly feladatot jelenthet. Az eltérő üzemanyag ugyanis szennyeződéseket hozhat magával, amelyek károsíthatják az autó üzemanyagrendszerét. Ennek következtében az üzemanyag-szűrőt, az injektorokat és más fontos alkatrészeket is ki kell cserélni.

Mit tehetünk, ha félretankoltunk?

Az autó félretankolása azonban nem csak anyagi következményekkel jár, hanem kellemetlen élményekkel is. Az autós ugyanis nem csak az autó javításával és az üzemanyagrendszer megtisztításával kell foglalkoznia, hanem az autó elszállításával. Ez igazán kellemetlen, ha egy olyan városban tartózkodunk, amit nem ismerünk. Ilyenkor érdemes autómentős szakember segítségét igénybe venni, aki szakmailag tudja, hogy mit kell tenni a járművel!

A legfontosabb, hogy ha a benzinkúton tapasztaljuk a félretankolást, akkor ne indítsuk el a motort és így nagy valószínűséggel kisebb anyagi ráfordítással megússzuk a problémát.

Ha Ön félretankolt és nem boldogul, keresse autómentő vállalkozásunkat, segítünk megoldani a problémát!

Takács Gergő 

autómentő

A bejegyzés trackback címe:

https://furgonmentes.blog.hu/api/trackback/id/tr5518083686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása